top of page
  • Writer's pictureCanguru

Estaffette challenge

Updated: Sep 17, 2021

Bij IT-Consulting bedrijf CANGURU uit Mechelen zitten ze niet stil tijdens de Covid-19 lockdown, en dat mag je letterlijk nemen. Ze organiseerden een Estafette challenge onder de collega’s. Er waren vier holle verzegelde estafettestokken, elk in een andere kleur en in elke stok zat een deel van een geheime boodschap. Elke estafettestok was gelinkt aan een geografische regio in ons land en moest van medewerker naar medewerker een weg terug naar kantoor vinden. 


Geert en Jeroen (Managing Partners) brachten elk twee stokken naar de eerste deelnemers en de competitie kon van start gaan. Het team dat erin slaagde om hun stok als eerste terug op kantoor in Mechelen te krijgen, werd als winnaar gekroond. Telkens als de stok van (ontsmette) hand naar (ontsmette) hand ging, maakte er ook een klein cadeautje de oversteek. Dit cadeautje moest een lokaal streekproduct zijn. Pas als alle stokken terug op kantoor gearriveerd waren, kon de geheime boodschap samengesteld worden.


Jeroen Poot (Managing Partner) legt uit: “Normaal gezien organiseren we binnen CANGURU elke maand een leuke activiteit, zoals een escape room, fluo golf, gaming nights, afterwork drinks,… , maar tijdens deze gezondheidscrisis was dit net iets moeilijker. We gaan nooit een uitdaging uit de weg en hebben zo al tweemaal een virtuele gaming night georganiseerd en al enkele keren een online Afterwork E-peritief gehouden via videochat. We waren al een tijdje aan het brainstormen om een soort van challenge te organiseren, op afstand weliswaar.”


“We wilden vooral iets doen om de mensen terug wat dichter bij elkaar te laten komen. Na het home-officen en het beperkt contact met de collega’s, leek dit een leuke manier om alle collega’s een stukje van de keten te laten invullen. Elke overdracht van de stokken moest worden vastgelegd op foto en gedeeld in de Whatsappgroep. Op die manier had iedereen zicht op het verloop van de wedstrijd.” aldus Ewoude van Funguru (het FUN-comité binnen CANGURU dat de schouders zet onder de organisatie van dit soort activiteiten).

Binnen Funguru was de verwachting dat de challenge enkele weken zou duren. Niet dus: amper 12 uur na het startschot, lag de eerste estaffettestok al terug op kantoor. Collega’s hadden hun nachtrust opgeofferd om te zorgen dat de stok van team blauw het volledige traject in dit kort tijdsbestek had afgelegd. De winnaar was dus al snel bekend. Proficiat team Blauw!


Dat een heel team de klus zou klaren in één nacht was onvoorstelbaar. Ik weet dat onze “deliver above expectations” mentaliteit sterk aanwezig is in het bedrijf, maar dit overtrof toch onze stoutste verwachtingen” aldus Geert De Winter (Managing partner).


De jumpers hebben een aantal weken in volle spanning gewacht op de geheime boodschap. Geert en Jeroen hebben de estafettestokken tesamen opengedaan. Zijn jullie ook benieuwd wat de boodschap was? Kijk dan zeker op de Facebook- en Instagrampagina van CANGURU! (@cangurusolutions)


Estafette challenge 10 years CANGURU
182 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page