• Foto van schrijverFelix Van Cappellen

CQA back in business

Bijgewerkt op: 26 aug. 2021

Na maanden stilgelegen te hebben, kon het CANGURU-QTS-Air College Cycling Team in juni dan toch eindelijk beginnen aan een nieuw wielerseizoen. En hoe!

Ryan Gal won goud in Wetteren tijdens de eerste race van het CQA seizoen op 20 juni, na een mooie solo van 15 km.

Credits: Facebook

Diezelfde dag won ook Victor Vaneeckhoutte een wedstrijd in Merelbeke na een solo van 30 km.

Duarte Marivoet moet gedacht hebben 'ik mag niet onderdoen', want hij behaalde de derde zege van die dag tijdens de wedstrijd in Tielt-Winge, waar hij de beste tijd haalde in de Omloop van het Hageland.

De dag erop ging Viggo Vanneste naar huis met een 2de plaats te Passendale.

Een week later, de 26ste juni, was het de beurt aan Joes Oosterlincks om in de bloemetjes gezet te worden. Hij werd 3de in Jeneffe-en-Condroz en de dag erop won hij goud in Wemmel.

Op 30 juni won Duarte Marivoet zijn tweede wedstrijd van het seizoen in Herbeumont en hij kreeg de gele trui!

Na de overwinning van afgelopen weekend werd Joes Oosterlinck mooi tweede in Iddergem.

De dag erop, op 4 juli, won het CQA Team zilver op het BK tijdrijden.

De 6de juli was het opnieuw Ryan Gal die met de overwinning ging lopen. Hij werd tijdritkampioen in Nederland.

De dag erop was het de beurt aan Joes Oosterlinck turn om opnieuw op het podium te stappen met zijn tweede plaats in Brakel.

8 juli was de dag dat Viggo Van Neste en Victor Vaneeckhoutte samen het podium deelden in Dikkebus.

Een mooie prestatie ook van Yarno Hermans: Hij won de gouden medaille in het Brabants kampioenschap tijdrijden.

En opnieuw een gedeelde podiumplaats voor twee CQ'ers op 13 juli. Deze keer Duarte Marivoet en Victor Vaneeckhoutte die eerste en tweede werden in Wilrijk. Met deze overwinning versterkt Duarte zijn leiderspositie in de topcompetitie!

14 juli was een mooie dat voor het CQA Cycling Team, want Sander Inion werd de nieuwe kampioen van het West-Vlaamse tijdritkampioenschap!

Diezelfde dag hadden we ook een winnaar bij de nieuwelingen tijdens het West-Vlaamse tijdritkampioenschap: Matthé De Leyn nam de goude medaille in ontvangst!

En tenslotte: diezelfde dag was het podium bedekt met de CQA kleuren wanneer Viggo Van Neste werd de nieuwe Provinciaal Kampioen West-Vlaanderen, Victor Vaneeckhoutte werd tweede en Dimi Van Pamel derde. Oranje/blauw all the way!

Op 17 juli won Duarte Marivoet de bronzen medaille op het Belgisch Kampioenschap tijdrijden.

De dag erop werd Stian Van Oudenhove nipt tweede in Escanaffles.

Diezelfde dag won Viggo Vanneste de zilveren medaille in Langemark.

Twee dagen later deed hij nog eens hetzelfde in Roeselare. Terug zilver voor Viggo!

25 juli was een goede dag voor het CQA team: Ryan Gal werd tweede in Geel, maar ook Victor Vaneeckhoutte won zilver in Liedekerke en Milan nam de bronzen medaille mee naar huis in Westrozebeke.

Op 18 juli vond het Provinciaal Kampioenschap van West Vlaanderen plaats en Henri Naessens werd 3de in de wedstrijd die dag.

We kunnen wel zeggen dat onze jonge renners er met volle goesting aan begonnen zijn en meteen hebben bewezen wat ze waard zijn. Goed gedaan jongens en doe zo verder!