top of page
Canguru_Logo_Blauw en gradient.png
Personalisatie van dienstverlening en productaanbod: maak ook in B2B-scenario’s het verschil! 

Covid, naast de reeds eerder ingezette trend van stijgende online verkoop, heeft nog meer dan ooit de voordelen van een gepersonaliseerde diensten- en producten-combinatie duidelijk gemaakt. Bedrijven die hun product en/of dienst gepersonaliseerd aan de man weten te brengen (en ook nog snel aan huis geleverd weten) rapporteerden het voorbije jaar groei. 

Hoge graad van personalisatie  

Laser Cutting

Niet alleen de B2C markt onderkent deze trend. Ook in B2B-scenario’s wordt een gepersonaliseerde beleving, ongeacht het kanaal, steeds belangrijker. Denk daarbij aan machinebouwers die oplossingen op maat voor hun klanten bouwen, maar vertrekken vanuit standaard onderdelen. Of autobouwers die standaard producten bouwen, welke door opties verregaand te personaliseren zijn. De verkoop van deze - vaak dure - investeringsgoederen gebeurt grotendeels via een traditioneel verkoopkanaal, daar waar de verbruiksgoederen en wisselstukken via online portals kunnen besteld worden. En ook hier wordt met steeds meer interesse de mogelijkheid onderzocht om de initiële verkoop ook online te verrichten, of op zijn minst op gang te trekken. Ook hier geldt dat snelle levering en kwalitatieve opvolging een onderscheidende factor zijn in de beslissing om bij jou te kopen, en niet bij de concurrent. 

Bedrijven actief in discrete manufacturing die een product met hoge graad van personalisatie aanbieden kennen het spanningsveld tussen enerzijds snelle levertermijnen en anderzijds aanvaardbare stockniveaus. Je wil je euro’s niet kunnen tellen in het magazijn, je kijkt als CFO toch liever naar de stand van de bankrekening? Tot er in het Suez-kanaal letterlijk en figuurlijk een containerschip dwarsligt. En de halve wereld leveringsvertragingen aankondigt (Maart ’21) omdat grondstoffen, halffabricaten of complete onderdelen welke elders - al dan niet in onderaanneming werden geproduceerd -  niet tijdig ter plekke geraken. 

Oplossingen op maat  

CANGURU heeft een modeloplossing voor discrete-manufacturing-bedrijven die op zoek zijn naar flexibiliteit en tegelijk beheersbaarheid. Gebaseerd op een ERP-systeem, maar met aansluitend een CRM, Productconfigurator, Commerce-, Marketing- en Field Service-oplossing welke allen gebruik maken van dezelfde data. Waar 360° klantbediening écht werkt. Bij de aanvankelijke verkoop en eventuele installatie,  maar evenzeer bij de vervolgleveringen van verbruiksgoederen en diensten.

 

Omdat we geloven dat in 2021 enkel een kolossaal containerschip dat ergens vast zit de reden mag zijn om de leverdatum die je beloofde niet te kunnen halen.

 

Want ook bedrijven zitten, net zoals jij thuis op je pakje wacht, met spanning te wachten op hun levering.  

Engineering Sketch

Wil je weten wat Canguru voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en ontdek hoe jij jouw bedrijf future-proof maakt. 

bottom of page